søndag 10. februar 2013

Vi på toppen av verden

FETT Å LEVE I NEW ZEALAND: Ikke bare fantastisk natur, men lykkelig folk og gode næringslivsforhold i fersk rapport. (Foto: Dag-Rune Z. Vollen)
I en ny undersøking, referert i dette blogginnlegget, The Greatest Nation On Earth Isn't Us
er det nordamerikanere som lister hvordan New Zealand topper verdenslista over land man bør bo i.
US og de andre store økonomiene, G20-landene, havner langt bak på lista.

Verdens rikeste Norge

Nå gir gjerne alle lister som ikke plasserer kongeriket her nord på topp grunn for tabloidene til å sutre over hvor fælt vi har det, akkurat her, akkurat nå, i Verdens rikeste Norge. Jeg mener nok at dette er barnslig sutring så lenge man er blant de ti-femten beste.  Det vil si at det er rundt 180 land som har det verre, og vi er ikke der.

At slike plasseringer inne på ti på topp burde spore oss til å bli bedre, er en åpenbar sak. Men det er ikke et nederlag for den norske og nordiske modellen at vi stort sett er blant de beste nesten hele tiden.

Fortjent seier for New Zealand 

Denne rapporten går på summen av vennlighet og næringsmuligheter, og Norge er inne på ti på topp. Sammen med våre søskenland i Norden, og med New Zealand og Australia som likeverdige antipoder. Etter å ha lest referatet av innholdet, skjønner jeg også rangeringen. Disse egenskapene er New Zealand bedre i.

Jeg noterer også at Norge er blitt et av de landene i verden det er best å starte og drive næringsvirksomhet i. Som bedriftseier på femtende året kan jeg ikke annet enn å være enig. Det har også blitt lettere med årene, og det bør vi være glad for. De hindrene som står igjen, kan vi fikse om vi vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar